Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 mei 2020

Meer duidelijkheid over toekomst Sportpadgebied


OUDE WETERING – Voetbal, hockey, een zwembad en een IKC (integraal kindcentrum); al deze organisaties kunnen een plek krijgen in het Sportpadgebied. Ook is er ruimte voor de tennis, jeu de boulevereniging en tafeltennisclub.

Nu al is duidelijk, dat de gereserveerde 26 miljoen euro bij lange na niet genoeg is. De gemeente Kaag en Braassem komt ruim 4 miljoen euro tekort. Op dit moment lijkt één scenario de meeste kans te maken.

Hierbij komen de meeste gebouwen in de noordoostelijke hoek van het gebied te staan. De hoofdontsluiting van het verkeer gaat via de Rembrandt van Rijnsingel en het parkeren gebeurt op de plek waar nu de tennisclub is. In het midden komt een multifunctioneel sportgebouw, waar de voetbal in komt en ook de hockey, jeu de boule en tafeltennisvereniging in kunnen deelnemen. Er is ruimte voor tien tennisbanen, vier voetbalvelden en nog eens vijf velden voor ‘multifunctioneel gebruik’. Die velden kunnen ook door de scholen gebruikt worden. De huidige grote voetbalvelden blijven op hun plek liggen. Het evenemententerrein van Splotz blijft ook intact. Met deze variant kan al snel begonnen worden met de bouw van het IKC, terwijl De Tweesprong nog open kan blijven.

Zodra het IKC er staat, kan op de plek van de Gogherweide de Tweesprong gebouwd worden, waarbij de bewoners van de Gogherweide eerst zijn verhuisd naar nieuwbouw op Scholeneiland. Dat kost de gemeente wel 1,1 miljoen euro, omdat hierdoor de grond niet aan commerciële partijen verkocht kan worden. Aan de andere kant kan er wel bespaard worden op bouwkosten, als meerdere organisaties gebruik maken van hetzelfde pand. De energielasten van De Tweesprong gaan omlaag en bovendien kan het huidige hockeyterrein in Rijpwetering gebruikt worden voor woningbouw.

Uiteindelijk moeten alle partijen gezamenlijk bepalen, hoe het Sportpadgebied er uit komt te zien.