Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 mei 2020

Sociale woningbouw kan doorgaan


HOOGMADE – De tegenstanders van de komst van tien sociale woningen aan de Van Alcmaerlaan in Hoogmade hebben gelijk gekregen van de commissie bezwaarschriften. Ze schieten er weinig mee op.

Het klopt, dat er in het bouwplan nog niet genoeg ruimte is voor het realiseren van de benodigde parkeerplaatsen. Bovendien is woningbouw op deze plek in strijd met een ‘goede ruimtelijke ordening’, aldus de commissie. Daarnaast ontbreken in het ‘bodemonderzoek’ naar de haalbaarheid van de tien sociale woningen de wettelijk vereiste PFAS-controlemeting en een asbestonderzoek.

Het gemeentebestuur van Kaag en Braassem zorgt voor een beter plan voor het alsnog realiseren van de benodigde parkeerplaatsen. Maar de omgevingsvergunning voor de bouw van de sociale woningen blijft bestaan.