Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 mei 2020

Steiger weg voor betere waterkwaliteit


Nieuwkoop – De waterkwaliteit van het Meijepark in Nieuwkoop is al een jaar zo slecht, dat inwoners er niet in mogen zwemmen. Het gemeentebestuur van Nieuwkoop neemt nu maatregelen, om de kwaliteit te verbeteren.

De oorzaak van de slechte waterkwaliteit is inmiddels ontdekt. Door de aanleg van het nieuwe strand is de zwemlocatie meer in de luwte komen te liggen. Hierdoor is er minder doorstroming van het water dan op de oude zwemlocatie. Daar komt bij, dat er veel vogelpoep op en rondom de steigers ligt. Bovendien functioneren de steigers als ‘windscherm’ voor het oppervlaktewater; dat bevordert de doorstroming van het water ook niet.

Voor het verbeteren van de zwemkwaliteit wordt daarom een deel van de zwemsteiger verwijderd. Aan de zuidwestzijde verdwijnt 30 meter en aan de zuidzijde wordt zes meter van de steiger verwijderd. Dit gebeurt vanaf vrijdag 8 mei. Of het weghalen van deze stukken steiger daadwerkelijk zal helpen met het verbeteren van de waterkwaliteit, weet het gemeentebestuur niet zeker. Een woordvoerder geeft aan: ,,Als het niet werkt, sluiten we niet uit, dat we de steiger later weer terugplaatsen.’’ Daarom blijven de palen, waaraan de steiger gekoppeld is, wel staan.