Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 mei 2020

Appartementenbouw


OUDE WETERING – Het college van b en w heeft een ‘positieve grondhouding’ voor het realiseren van 50 appartementen (30% sociale huur en de rest grotendeels middeldure huurwoningen) aan de Meerkreuk 4 en het uitbreiden van de detailhandel functie met ongeveer 500m2. De middeldure huurwoningen kosten de bewoner tussen 800 euro en 1.000 euro per maand.

Wel moet de initiatiefnemer aantonen, dat er geen onevenredige schaduwwerking zal optreden door de nieuwe bebouwing. En ook moeten er genoeg parkeerplaatsen worden aangelegd voor de bewoners van de appartementen. Bijvoorbeeld door het bouwen van een extra verdieping in de parkeergarage. Als dat niet kan, moet een deel van het groen aan de Meerkreuk veranderen in parkeerplaatsen, maar het college heeft ‘niet de voorkeur’ voor deze oplossing.