Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 mei 2020

Onrust onder vrijwilligers fusieclubs


ROELOFARENDSVEEN – De fusie van de voetbalverenigingen DOSR en WVC in Roelofarendsveen moet in september beklonken zijn. Er komt één voetbaltenue, maar ondertussen is er onrust onder de vrijwilligers.

De kinderen tot 18 jaar van beide clubs worden door elkaar gehusseld. Alle jeugdspelers van de jongens dragen vanaf het begin van het nieuwe competitiejaar de DOSR-shirts. De meisjesteams blijven voorlopig echter voetballen onder de vlag van WVC. Dit najaar kiest de gefuseerde voetbalvereniging voor een nieuwe naam, logo en tenue.

Na vele tientallen jaren van sportieve strijd valt het besluit om de beide clubs te fuseren bij veel vrijwilligers heel rauw op het dak. Dat erkent bestuurslid Eugene Wesselman van de Werkgroep vrijwilligers. ,,Onderdeel van deze onrust is de emotionele waarde die aan de clubs wordt gehecht. Vrijwilligers hebben in het verleden enorm veel energie gestoken in de club. We hebben de groep verteld, dat zij wel belangrijke vrijwilligers zijn voor onze club en dat wij hopen dat zij ook in de fusieclub hun steentje willen gaan bijdragen.’’ Met een betere begeleiding en beloning moeten deze vrijwilligers behouden worden, zo is de hoop van het voetbalbestuur.