Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 mei 2020

Mogelijkheid voor windmolens op bollengrond


Hillegom - Wethouder Hoekstra wil niet een ‘njet’ uitspreken tegen het opofferen van stukjes bollengrond voor de komst van windmolens en zonnepanelenvelden.

Dat liet ze weten tijdens de raadsvergadering donderdagavond. Hoekstra: ,,We willen niet een onevenredig groot deel van de bollengronden opgeven voor duurzame opwekking. Maar we moeten niet zeggen, dat er niets mogelijk is in de Bollenstreek. Waar gaan we het dan realiseren? We willen als Hillegom in 2030 energieneutraal zijn. Er zijn best hoekjes van bollenvelden die niet meer rendabel zijn. Er is daar best wat mogelijk met zonnepanelen en windturbines.’’

Ze voegde er wel aan toe, dat de windmolens en zonnepanelen niet ten koste mogen gaan van het cultuurhistorische karakter van de bollengrond.