Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 mei 2020

Houten bruggen verdwijnen


Woubrugge – Alle authentieke houten verkeersbruggen in Wouburgge worden vervangen door aarden dammen. Het bestuur van de Dorpsraad Woubrugge werd compleet verrast door dit bericht.

Jaren geleden is afgesproken, dat het gemeentebestuur van Kaag en Braassem de dorpsraad op de hoogte stelt van ontwikkelingen in het dorp. Maar dat de houten bruggen verdwijnen, kwam als een donderslag bij heldere hemel. Zeker omdat de dorpsraad al anderhalf jaar lang vraagt aan het gemeentebestuur om de houten verkeersbruggen op te knappen.

Van een inwoner moest het dorpsraadbestuur horen, dat de houten brug naar Zwanebloem op 11 mei vervangen wordt door een aarden dam met duiker. Voorzitter Ben Beukenholdt: ,,We hebben met wethouder Yvonne Peters een videogesprek hierover gehad. Ook zij betreurt het dat de communicatie opnieuw heeft gefaald.’’

De authentieke bruggetjes in Woubrugge verdwijnen echter onherroepelijk; het onderhoud en de aanleg er van zijn veel duurder dan aarden dammen. De gemeenteraad van Kaag en Braassem heeft onlangs bepaald, dat alle houten bruggen voor autoverkeer aan het einde van hun levensduur vervangen worden door aarden dammen met duikers. De wethouder heeft de dorpsraad toegezegd, dat ze met de inwoners zal kijken, hoe de dammen ‘zo aantrekkelijk mogelijk kunnen worden aangekleed.’’