Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 mei 2020

Vragen over kantelsloten


Hillegom – Het besluit van de gemeente Teylingen om geen kantelsloten te gebruiken bij de nieuwe afvalcontainers, heeft tot vragen geleid bij gemeenteraadslid Ria Heemskerk (Bloeiend Hillegom).

Het transport van die containers is duurder, omdat er maar vier op elkaar gestapeld kunnen worden. Omdat de sloten geopend moeten worden, gaat het afval inzamelen ook langer duren. Heemskerk wilde weten, of deze problemen ook van toepassing zijn in Hillegom. Wethouder Van Rijn liet weten, dat er inderdaad een ‘beperk aantal huishoudens’ afvalcontainers met kantelsloten aangeboden krijgen.

Hij heeft contact gehad met Meerlanden, maar deze instantie laat weten, dat ze zich niet herkennen in de problemen. Wel houdt Van Rijn goed in de gaten, hoe het gaat met de kantelsloten. Mochten er problemen ontstaan, dan laat hij het de gemeenteraad weten.