Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 mei 2020

Ondergrondse containers verdwijnen


KAAG EN BRAASSEM – Vanaf 1 januari moeten alle inwoners hun oud papierafval in blauwe minicontainers stoppen. Deze containers worden aan het eind van dit jaar huis aan huis afgeleverd door Cyclus. Wethouder Yvonne Peters laat weten, dat er ook ondergrondse opslagcontainers voor het oud papier verdwijnen. Alleen bij appartementengebouwen, waar de bewoners niet de ruimte hebben om een oud papiercontainer te stallen, kunnen nog ondergrondse opslagcontainers komen.

Volgens de wethouder wordt Kaag en Braassem er mooier van. Ze neemt de ondergrondse containers op de locatie Noordplein en Meerkreuk als voorbeeld. ,,Het is daar vaak een enorme bende. Mensen plaatsen hun afval naast de containers en dat levert veel frustraties op. Inwoners ergeren zich er groen en geel aan.’’ Wanneer het oud papier in de minicontainers gaan, blijft het uit het zicht, maar wordt het ook niet nat en papperig in de regen en wordt het opgehaald door Cyclus.

Het gemeentebestuur gaat iedere plek, waar de zeven ondergrondse afvalcontainers nu staan, bekijken. De ondergrondse papiercontainer bij de Vomar (Centrumoever in Roelofarendsveen) blijft vrijwel zeker staan, omdat daar ook hoogbouw in de buurt is. Peters: ,,We doen maatwerk en bekijken het weghalen van de ondergrondse containers per plek.’’