Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2020

Zorgen over manier vervoeren arbeidsmigranten

Hillegom – Nieuwbakken gemeenteraadslid Vrijburg (CDA) hield donderdagavond al gelijk zijn maiden speech.

Hij maakt zich zorgen over de gezondheid van de arbeidsmigranten. Met name waar het gaat om het vervoer van deze mensen in kleine busjes door de uitzendbureaus en werkgevers. Vrijburg wilde weten, of de burgemeester zicht heeft op de manier waarop dit vervoer gebeurd en of er maatregelen genomen moeten worden om het gevaar van coronabesmetting te verminderen.

Burgemeester Arie van Erk laat weten, dat er tegenwoordig per busje minder mensen vervoerd worden, dan aan het begin van de coronatijd. Als deze mensen niet in hetzelfde huis wonen, moeten ze ook in de busjes anderhalve meter afstand houden. Één groot arbeidsmigrantenuitzendbureau zet tegenwoordig ook touringcars in om de mensen van en naar het werk te brengen.