Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2020

Aanpassing busschema’s

Hillegom – Op de zaterdagen blijft buslijn 57 tussen Hillegom en Leiden Centraal gewoon rijden.

Enkele maanden geleden gaf busmaatschappij Arriva nog aan, dat ze deze lijn op de zaterdagen wil schrappen. Maar Arriva komt nu op dat besluit terug, zo blijkt uit het ‘Concept-Concept-Vervoerplan 2021 Zuid Holland Noord’. Voor de reizigers, die deze buslijn wel eens gebruiken, is er meer goed nieuws. Arriva gaat proberen om de lijndienst regelmatiger te laten functioneren. Nu komen de bussen langs met een interval van 20 tot 40 minuten. De bedoeling is, dat dit iedere keer een half uur wordt.

De Q-line verbindingen tussen Schiphol en de Bollenstreek (nummers 361, 365 en 285) gaan in de vakantieperiode nog maar één keer per uur rijden. De gemiddelde bezetting is dan namelijk maar zo’n vier passagiers per rit.

De wens van Teylingen, Katwijk en Alphen aan den Rijn om in hun gemeente een nachtbus te introduceren, wordt niet vervuld.