Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2020

Hartenkreet door kunstsector

Noordwijk – Liesbeth Pruijs, de voorzitter van KunstKlank, doet een oproep richting het gemeentebestuur om zich in te zetten voor de culturele sector in Noordwijk.

Kunst maken is een vak, zo geeft Pruijs aan. Ze wijst op de talrijke kunstvoorstellingen, die de afgelopen maanden zijn gegeven aan bijvoorbeeld inwoners van verzorgingshuizen, om een beetje troost of vreugde te brengen. Maar het kunstbudget van de gemeente Noordwijk is 80.000 euro gebleven, terwijl het inwonertal door de fusie met Noordwijkerhout is gestegen van 25.000 naar 43.000 inwoners.

Pruijs roept ook op om een beter kunstbeleid op te zetten. Zij wordt in haar pleidooi gesteund door enkele vooraanstaande inwoners, waaronder Anne-Cor Groeneveld, Helmus Wildeman en Lenny Vulperhorst.