Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

Geen geld voor verbetering autowegen

Noordwijk – De gemeente Noordwijk gaat in de regio niet pleiten voor het verbeteren van het wegennet voor auto’s en vrachtwagens.

Een pleidooi hiervoor van raadslid De Moor (Bruisend Noordwijk) werd woensdagavond afgewezen door een ruime raadsmeerderheid. De Moor wees er op, dat er voldoende aandacht is voor verbeteren van het busvervoer en fietspaden. Maar ondertussen zijn volgens hem de Van Berckelweg (N444), ’s-Gravendamse weg (N443) en de Delfweg zwaar overbelast.

En omdat de Duinpolderweg niet wordt aangelegd, blijft het gebruik van de wegen tussen Noordwijk en de rest van de regio almaar groeien. Maar de wens, om in de regio geld te vragen voor het verbeteren van de huidige wegen, kreeg onvoldoende steun van de raad. Het voorstel werd met 9 stemmen voor en 18 tegen verworpen.