Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2020

Kansen voor manegehouder

Noordwijk - De eigenaar van een manegebedrijf krijgt de kans om een GOM-woning te bouwen op zijn terrein aan de Vogelaardreef 26.

Sinds de jaren negentig stond dit bedrijf er, in strijd met het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’, zonder dat de gemeente er handhavend tegen optrad. Maar de eigenaar heeft nu voorgesteld om een deel van zijn gebouwen te slopen in ruil voor de bouw van een vrijstaande Greenportwoning. Waarna de bedrijfsruimte die overblijft en een groot deel van de bedrijfsgronden worden verpacht ‘ten behoeve van de bollenteelt’. Bij de plattelandswoning blijft een paardenbak gehandhaafd voor een beperkt aantal privépaarden, zo wil de initiatiefnemer.

Het college stemt in met het voorontwerpbestemmingsplan en geeft dit plan vrij voor inspraak.