Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

Nachtbus blijft droom

Noordwijk – Een nachtbus, die uitgaande jongeren veilig van en naar huis brengt, komt er niet in Noordwijk.

CDA-fractievoorzitter De Mooij kon een meerderheid van de raadsleden niet overtuigen. Hij probeerde het wel, door te stellen dat de busverbinding van Leiden naar Noordwijk rond middernacht stopt en dat fietsen niet altijd de veiligste optie is om ’s nachts weer thuis te komen. De Mooij riep op om 47.500 euro te investeren, zodat er een nachtbus kan rijden tussen Leiden, Noordwijk en Katwijk.

VVD-wethouder Ter Hark raadde dit voorstel af. Onderzoek van Arriva zou hebben uitgewezen, dat maar weinig jongeren van zo’n nachtbus gebruik zullen maken. Hij wees er op, dat de jeugd ook met een taxi van en naar huis kan gaan. Raadslid Van Tol (Puur) vroeg zich af: ,,Is die nachtbus voor de Leidse Glibbers om hen heen en weer te brengen of voor de Noordwijkse jongens en meisjes?’’ Het voorstel werd afgewezen.