Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 oktober 2020

College wil beter scheiden

Noordwijk – De inwoners van de gemeente Noordwijk ontkomen er niet meer aan; ook zij moeten de komende jaren hun afval veel beter scheiden. Het college van burgemeester en wethouders legt een plan aan de gemeenteraad voor, waarmee in 2025 maar liefst 70% van al het afval apart ingezameld wordt. De kosten voor de inwoners gaan waarschijnlijk wel omhoog; met enkele euro’s per huishouden per jaar.

Volgens de nieuwe plannen komen er meer mogelijkheden bij hoogbouw om het GFT (Groente, Fruit en Tuinafval) apart in te zamelen. De huishoudens krijgen hiervoor speciale ‘keukenemmertjes’. Het gescheiden oud papier en karton moet in speciaal daarvoor verstrekte minicontainers aangeboden worden. Het gescheiden plastic wordt ook regelmatig opgehaald en er komen recyclezuilen voor het deponeren van batterijen, spaarlampen en kleine elektrische apparaten. Eventueel kunnen luiers apart ingezameld worden, maar op dit moment bestaat er nog geen techniek, om die luiers biovriendelijk te recyclen.

De gemeenteraad moet nog een oordeel geven over het voorstel van het college.