Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 oktober 2020

Leerlingen zitten hutjemutje op elkaar

Noordwijkerhout – Het bestuur van basisschool ‘De Prinsenhof’ maakt zich ernstig zorgen over de krappe huisvesting.

Dinsdag bezochten enkele gemeenteraadsleden de Prinsenhofschool en daar lichtte het bestuur van de overkoepelende Sophiastichting de nijpende situatie nog eens toe. In 2019 is al een aanvraag ingediend voor uitbreiding en de leerlingen kunnen na het schooljaar 2020-2021 niet meer gehuisvest worden in de bestaande gebouwen. Ondanks langdurig overleg met het gemeentebestuur is nog niet duidelijk, wat een geschikte (her)huisvestingslocatie kan zijn.

,,De school is inmiddels letterlijk en figuurlijk tot de nok toe gevuld’’, laat raadslid Jaap de Moor (Bruisend Noordwijk) weten. ,,Zowel de zolderverdieping, de aula en de lerarenkamer worden gebruikt door leerlingen, zodat er totaal geen vrije ruimte meer beschikbaar is.’’ Het leerlingenaantal zal tijdens dit schooljaar toenemen tot meer dan 500 en in de nabijgelegen wijken “Landgoed in den Houte” en “Sancta Maria” worden volop nieuwe huizen voor (jonge) gezinnen gebouwd. Het raadslid roept het college op om snel met oplossingen te komen en ook te kijken of het voormalige gemeentehuis van Noordwijkerhout een geschikte plek kan zijn.