Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 oktober 2020

‘Gratis zwemlessen’

Noordwijk – CDA-raadslid Sebastiaan Duivenvoorde pleit ervoor, dat de gemeente gaat meebetalen aan zwemdiploma’s voor kinderen.

Dit voorstel doet Duivenvoorde naar aanleiding van een bezoek aan de Noordwijkse Reddingsbrigade. Hier kreeg hij te horen, dat er dit zomerseizoen veel badgasten gered moesten worden, mede omdat er meer mensen zijn die minder goed kunnen zwemmen.

Duivenvoorde: ,,In het verleden bekostigde de gemeente het zwemdiploma voor kinderen die in groep 7 of 8 zaten, wanneer deze kinderen er dan nog geen hadden. Is dat nog zo? Zo nee, waarom niet en wil het college dit overwegen?’’ Hij pleit ook voor het behoud van strandpolitie en hoopt, dat de vrijwilligers van de Noordwijkse Reddingsbrigade ook bij hun toekomstige nieuwe reddingspost gratis kunnen parkeren.