Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 oktober 2020

Pleidooi voor meer mogelijkheden aan Floraweg-Geestweg

KAAG EN BRAASSEM – Hoe lang moet de Floraweg-Geestweg nog een glastuinbouwgebied blijven? Veel politici in Kaag en Braassem willen kijken naar mogelijkheden voor bedrijven om daar ook andere activiteiten op te zetten.

Dat er niet alleen komkommers geteeld worden aan de Floraweg-Geestweg is al vele jaren bekend. Op steeds meer plekken gebeuren er andere activiteiten, zoals recreatie of het huisvesten van arbeidsmigranten. In 2013 riep het toenmalig raadslid Piet van Veen (PvdA) al op om van dit gebied een bedrijventerrein te maken. Maar sinds die tijd wordt de Floraweg-Geestweg nog altijd gezien als ‘duurzaam tuinbouwgebied’.

De Provincie Zuid-Holland wil dat voorlopig graag zo houden. Wethouder Floris Schoonderwoerd waarschuwde tegen een oproep van SVKB-raadslid Kelly Straver om nu al de mogelijkheden voor bedrijven te verruimen. Dat zal onherroepelijk geblokkeerd worden door de provincie. Schoonderwoerd: ,,Er gebeurt daar meer dan tuinen en niet alles wat er gebeurt is legaal. Er is een nulmeting gedaan, we inventariseren en praten met tuinbouworganisaties. Dat is nodig, om succesvol bij de provincie langs te gaan om te kijken of de bestemming van de Floraweg-Geestweg veranderd kan worden.’’