Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 oktober 2020

Investeren in winkelcentrum Noordwijkerhout

Noordwijkerhout – De gemeenteraad van Noordwijk gaat vrijwel zeker akkoord met het uitgeven van 325.000 euro om het winkelcentrum van Noordwijkerhout op te knappen.

Zo komt er meer groen in het centrum en worden borden en zuilen geplaatst ‘als visitekaartje van het centrum’, aldus wethouder Roberto ter Hark. Ook wordt straatmeubilair, zoals bankjes, vervangen en verbeterd en wordt geld geïnvesteerd om parkeeroverlast tegen te gaan en fietsers te stimuleren om hun fietsen net buiten het centrum te stallen. Ook komt er een parkeerinformatiesysteem, zodat automobilisten via de gewenste routes hun parkeerplekken zoeken. Dit moet zorgen voor minder overlast voor het winkelende publiek.

Niet alle gewenste verbeteringen kunnen met dit geld uitgevoerd worden. Mogelijk komt de wethouder over een paar jaar terug bij de gemeenteraad om dan nog eens zo’n 400.000 euro te vragen voor het vervolmaken van het Noordwijkerhoutse winkelcentrum.