Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 oktober 2020

Action opent vestiging in Ter Aar

Ter Aar – De Action opent een vestiging in Ter Aar en deze winkel opent eind november haar deuren direct naast de Vomar.

Op de banensite Indeed staan vacatures voor een bedrijfsleider, winkelmedewerkers en vulploegmedewerkers. Nadat woordvoerder Frank van Rutten van de Action bevestigde, dat de nieuwe winkel volgende maand geopend wordt, geeft Aart van Haren, directeur van Vomar Nederland een reactie op het nieuws.

De Action krijgt een vloeroppervlak van 1.027 m2, waarbij klanten gebruik kunnen maken van zelfscannende kassa’s. Ongeveer 35 mensen krijgen een baan bij het bedrijf, dus de komst van de winkel is ook goed voor de werkgelegenheid. Volgens woordvoerder Frank van Rutten van de Action is de locatie tussen de Vomar en de Intratuin een heel goede plek.

De buren zijn ook in hun nopjes. ,,We zijn heel blij met de komst van de Action naast ons. De Vomar in Ter Aar is een van de best lopende vestigingen van Nederland en we hebben altijd de behoefte gehad om een aanvullende retailer naast ons te hebben.’’ Van Haren vervolgt: ,,Met de komst van de Action is dit winkelcentrum een echte klantentrekker.’’ Ook volgens Leen Kroon versterkt de komst van de Action de aantrekkingskracht van de winkellocatie aan de Kerkweg enorm.

Wethouder Antoinette Ingwersen reageert ook. Verwelkomt het gemeentebestuur de komst van de Action naast de Intratuin en Vomar? ,,Ja, het is fijn als ondernemers zich in onze gemeente willen vestigen. We zouden liever zien dat de Action zich wil vestigen in het centrum van Ter Aar (Lindenplein).’’   De wethouder heeft onlangs aangekondigd om van het andere winkelcentrum in Ter Aar een trekker te maken. Gaat de gemeente dit plan wijzigen en (ook) winkelfocus brengen op het winkelcentrum aan de Kerkweg, waar binnenkort drie grote publiekstrekkers staan. ,,De ontwikkelingen aan de Kerkweg zijn voor ons geen reden om ons standpunt te wijzigen. We vinden nog steeds dat het Lindenplein het winkelcentrum van Ter Aar is en juist daar willen we dan ook de detailhandel bevorderen.’’