Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 oktober 2020

Cyberpesten en blowen onder jongeren

Noordwijk – Meisjes worden twee keer zo vaak gecyberpest als jongens. Maar homoseksuele, lesbische en biseksuele jongeren zijn online het vaakst de pineut als het gaat om online roddel en achterklap.

Dat bleek dinsdagavond tijdens een presentatie van de Stichting Welzijnskwartier aan de gemeenteraadsleden. Landelijk blijken jaarlijks maar liefst 140.000 jongeren te maken te hebben met vervelende of seksberichtjes. Goed nieuws was er ook: het jongerencentrum ‘The Base’ opent haar deuren op vrijdag 16 oktober. Daar zijn ook jongerenwerkers aanwezig, waar je als jonge Noordwijker of Noordwijkse mee kunt praten over alles wat jou dwars zit.

Wethouder Dennis Salman laat weten, dat de speerpunten van de gemeente zijn, dat de komende jaren wordt ingezet op jongeren in kwetsbare situaties. Ook moet het Jeugd- en jongerenwerk duidelijk zichtbaar zijn op straat. Daarnaast zal het jongerenwerk binnen de keten van het sociaal domein met professionals goed moeten samenwerken, zodat alle jongeren veilig en kansrijk op kunnen groeien.

Jongerenwerker Johan Braaksma gaf verder aan: ,,Het softdrugs is onder jongeren toegenomen; niet alleen in Noordwijk, maar ook in omringende gemeenten. Er zijn concentraties van jongeren in Boerenburg bij de container en bij het BAVO-gebouw. We signaleren, dat daar veel blowgedrag is. Dus een stukje verveling zit daar zeker. De 18-plussers zitten vaker thuis en halen daar hun capriolen uit.’’