Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 oktober 2020

Coronakosten stijgen de pan uit

Streek – Het coronavirus zorgt voor flink hogere kosten voor de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen (HLT). Inmiddels zijn die kosten al opgelopen tot 490.000 euro. Dan gaat het onder meer om zaken als communicatie, ICT, onderhoud van de buitenruimte en extra compensatiekosten voor de regiotaxi.

Ook zijn er extra ambtenaren ingezet om toezicht en handhaving uit te voeren op het afstand houden en het ontvangen van gasten in cafés. De gemeenten verwachten, dat de coronakosten dit jaar nog verder zullen oplopen, omdat dit virus nog lang niet verdwenen is.

De ambtenaren kunnen ondanks de corona door blijven werken. De HLT-gemeenten hebben een regeling opgezet, zodat de gemeentelijk medewerkers ‘ergonomische middelen’ kunnen kopen om hun werk goed te doen. Dan gaat het om zaken als een headset of een extra computermonitor.