Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 oktober 2020

Raad wil sociale woningen Julianahof

Noordwijk – Een pleidooi van raadslid Dick Gutlich (D66) om het college van burgemeester en wethouders nog eens te laten praten met de omwonenden van het Julianahof redde het niet.

Gutlich diende een voorstel in, waarin het college opgeroepen werd om samen met de plantontwikkelaar en de omwonenden een participatietraject op te zetten. Op die manier zou er meer draagvlak komen voor het bouwplan en er dus minder mensen naar de rechter stappen. Wat weer zal leiden tot vertraging voor de komst van sociale woningen in dat gebied.

Maar een ruime meerderheid van de raadsleden stemde tegen dit voorstel. Raadslid Astrid Warmerdam (Doen!): ,,Dit plan gaat sowieso naar de Raad van State; dat voorkomt een participatietraject niet.’’