Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 november 2020

Extra huizen arbeidsmigranten

Nieuwkoop – Als het aan de politiek van Nieuwkoop ligt, mag de Ter Aarse IJsclub extra huizen voor arbeidsmigranten bouwen. Nu staat op dat terrein 15 chalets, waar maximaal vier arbeidsmigranten in wonen.

Officieel is het terrein niet bedoeld om op te wonen, maar de gemeente gedoogd deze situatie. Hein Jan Bocxe, voorzitter van de Ter Aarse IJsclub, wil graag dat de huisvesting gelegaliseerd wordt, of in ieder geval voor minimaal tien jaar toegestaan wordt. Dan wil de IJsclub namelijk aan onroerend goed verhuurbedrijf RIDP Waalwijk vragen om nieuwe chalets te plaatsen. In die nieuwe huisjes komen maximaal twee arbeidsmigranten te wonen, die dan wel een eigen slaapkamer krijgen. Met de extra inkomsten houdt de IJsclub ook nog geld over om de eigen gebouwen en spullen op te knappen.

De gemeenteraadsleden reageerden positief, ook mogen er van hen wel wat extra huisjes komen. Wel wees CDA-er Oana Popa er op, dat de woonrechten van arbeidsmigranten behouden moeten blijven; ook als hij zijn baan verliest. Bocxe verzekerde, dat er sprake zal zijn ‘van een scheiding tussen werk en huisvesting’. Wethouder Guus Elkhuizen vindt het initiatief van de IJsclub positief en gaat met een ‘positieve grondhouding’  kijken, wat er te regelen valt.