Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 oktober 2020

Extra afrit van Kerkweg afgewezen

Ter Aar – De drukte op de Kerkweg in Ter Aar had een stuk minder kunnen zijn, met de aanleg van een extra ontsluitingsweg. Maar dit aanbod is vorig jaar afgewezen door het college van burgemeester en wethouders van Nieuwkoop.

Vorig jaar hebben Vomar en Hoorne aan het college aangeboden, om op eigen kosten een eigen afrit aan te leggen vanaf de Kerkweg richting hun winkels. Wethouder Antoinette Ingwersen bevestigt, dat dit aanbod gedaan is. Maar hier wilde het college niet aan meewerken. De uitrit zou te dicht bij de P. van Schravendijkstraat komen te liggen. ,,Omwonenden hebben tijdens gesprekken met ons aangegeven dat het aanleggen van nog een uitrit onwenselijk is.’’

Het college beschouwt dat gebied bovendien als ‘bedrijventerrein’ en volgens Ingwersen heeft de gemeente een ‘uitrittenbeleid’ en mogen er bij zo’n terrein ‘maximaal twee uitritten zijn, om te voorkomen dat de doorstroming op de weg waarop de uitrit is gericht te veel wordt beperkt.’’ Het gemeentebestuur vindt, dat de Intratuinlocatie al drie uitritten heeft, ,,waarbij de derde uitrit gezien moet worden als een verworven recht.’’ Met de komst van de Action, die eind november overgaat, is de verwachting dat er nog veel meer mensen naar dit koopcentrum zullen gaan.