Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2020

Boom Endegeest volgens regels gekapt

OEGSTGEEST – De kap van een boom op het terrein van Endegeest zorgde voor onrust bij gemeenteraadsleden. Fractievoorzitter Eelke van den Ouweelen (Lokaal Oegstgeest) vroeg zich af of hier wel een vergunning voor was aangevraagd. En als dat niet het geval was, of de huidige eigenaar van Endegeest zich schuldig had gemaakt aan een strafbaar feit en hoe het gemeentebestuur dan gaat optreden.

Wethouder Peter Glasbeek heeft het uitgezocht, zo gaf hij aan. Omwonenden dachten, dat het zou gaan om twee bomen. ,,We waren ons niet bewust van het feit dat twee bomen zijn omgekapt. We hebben terstond een boomoloog op de fiets gestuurd. Het blijkt om één boom te gaan. Dat is een door essenzwam aangetaste populier, die in verband met gevaarzetting is gekapt. Op 16 januari is hiervoor een vergunning verleend. De kap is binnen de gestelde termijn uitgevoerd.’’ Op de gemeentepagina in de Oegstgeester Courant van 22 januari blijkt inderdaad, dat een omgevingsvergunning is verleend voor het kappen van een boom op de Kasteellaan 11.