Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2020

Kosten afvalverwerking

Stijgen minder voor eenpersoonshuishoudens

Kaag en Braassem – De eenpersoonshuishoudens in Kaag en Braassem hoeven volgend jaar geen 248 euro, maar 220 euro te betalen aan vaste lasten voor het ophalen van het restafval. Daar staat tegenover, dat de kosten voor meerpersoonshuishoudens omhoog gaan naar 259 euro.

De gemeenteraad bepaalde enkele jaren geleden, dat er geen verschil meer zou moeten zijn tussen de vaste afvaltarieven voor een- en meerpersoonshuishoudens. Volgend jaar zou dit ingaan, maar dat had tot gevolg, dat de kosten voor eenpersoonshuishoudens met ruim 60 euro zouden stijgen. Vorig jaar gingen hun kosten al met bijna vijftig euro te hoog. Al die kostenstijgingen voor de alleenstaanden werd de raadsleden te gortig.

SVKB, D66 en CDA stelden voor om de vaste lasten voor eenpersoonshuishoudens lager te houden, dan wat meerpersoonshuishoudens moeten betalen. Om toch net zoveel geld binnen te halen, wordt het voordeeltje voor de alleenwoners gecompenseerd met een extra verhoging voor de gezinnen in Kaag en Braassem. SVKB-raadslid Kelly Straver vindt het logisch, dat gezinnen meer aan vaste lasten betalen dan alleenstaanden. ,,Mijn kinderen produceren meer oud papier met alle knutsels van het kinderdagverblijf, dan ik alleen.’’