Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2020

Vervelingssubsidie voor gemeente

OEGSTGEEST – De rijksoverheid geeft miljoenen euro’s uit om verveling bij jongeren tegen te gaan. Ook Oegstgeest vraagt een subsidie aan voor het maximale bedrag van 10.000 euro om dit doel te bereiken. Dat laat burgemeester Emile Jaensch weten naar aanleiding van vragen door raadslid Ingrid van Dillen (CDA).

Het ministerie van VWS heeft die subsidie beschikbaar gesteld om activiteiten voor jongeren tussen 12 en 25 jaar te ondersteunen. Jaensch: ,,De plannen hebben betrekking op digitale evenementen op oudejaarsavond en de periode daarna. Met sportverenigingen zijn we in gesprek om activiteiten voor jongeren onder 18 te realiseren. Bij verenigingen hebben we enthousiasme gezien om die dag dingen te organiseren. We gaan via een brief aan alle 13- t/m 17-jarigen communiceren. Daarin staat wat niet kan, zoals vuurwerk afsteken, en wat wel kan. Dat is niet zoveel, het zijn vooral digitale activiteiten. In die brief komt ook een link (QR code), waarin een overzicht staat van alle activiteiten.’’