Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2020

Scholen gaan voor ventilatiesubsidie

OEGSTGEEST – De gemeente Oegstgeest zet zich in om overheidssubsidie binnen te slepen voor betere ventilatiesystemen voor de scholen. Dat blijkt naar aanleiding van vragen door gemeenteraadslid Lydie Vellema (D66).

Vellema stelde: ,,Op 9 december heeft wethouder Huizing overleg gevoerd met alle schoolbesturen van Oegstgeest over de subsidieaanvraag voor het verbeteren van ventilatie op scholen.’’ Ze wilde weten, wat de uitkomst van die gesprekken was. Huizing reageerde: ,,We hebben een gesprek gehad met schoolbesturen en afspraken gemaakt hoe om te gaan met subsidieaanvragen. Een bureau wordt gevraagd om dit te ondersteunen. Die aanvraag wordt op 4 januari ingediend. Voor de regeling geldt: ‘Wie het eerst komt, het eerst maalt’. Één school heeft een subsidieaanvraag voor 30% van de kosten ingediend. De school is verantwoordelijk voor het resterende deel, maar als gemeente gaan we kijken naar een gezamenlijke oplossing daarvoor. De gezondheid van de kinderen is het belangrijkste.’’