Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2020

Raad stemt tegen korting op afvalstoffenheffing

Noordwijk – De gemeente houdt 4,4 miljoen euro over, maar een lastenverlichting van 20 euro voor alle huishoudens zit er niet in.

VVD-raadslid Bas Knapp stelde voor om ieder huishouden een korting van 20 euro te geven op de afvalstoffenheffing. De verminderde gemeentelijke inkomsten, 378.000 euro, kunnen betaald worden uit de 4,4 miljoen euro die de gemeente volgend jaar toch al overhoudt, zo vond Knapp.

Maar liefst 21 van de 26 raadsleden waren het hier niet mee eens. Jos Beugelsdijk (CDA) sprak van ‘geld smijten’, Jaap de Moor (Bruisend Noordwijk) stelde, dat Sinterklaas alweer uit het land is en Louis Koppel (GroenLinks) vond die 20 euro per huishouden ‘strooigoed’. Knapp wees er op, dat 20 euro voor mensen met een vaste baan niet veel lijkt, maar dat er veel huishoudens zijn voor wie 20 euro wel degelijk een verschil maakt. Hij kon de raad niet overtuigen.