Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 januari 2021

Hillegom afhankelijk van Leiden voor huiswarmte

Hillegom – Of Hillegom gebruik kan maken van de aardwarmte uit Noordwijk en Katwijk, hangt af van wat Leiden gaat doen.

Op de grens van Noordwijk en Katwijk wordt het waarschijnlijk mogelijk om via geothermie aardwarmte te gebruiken voor het opwarmen van de huizen. Die warmte zou via pijpleidingen ook getransporteerd kunnen worden naar Teylingen, Lisse en Hillegom. Maar dan moet grote buur Leiden, met haar enorme warmtebehoefte dan wél er voor kiezen om haar warmtebehoefte te halen uit de restwarmte van de bedrijven uit Rotterdam.

Wethouder Karin Hoekstra gaf donderdagavond tijdens de raadsvergadering aan: ,,Als de restwarmte vanuit Rotterdam niet naar Leiden gaat, zal Leiden gebruik maken van de geothermie uit Noordwijk en Katwijk. Dan kan Hillegom daar geen gebruik van maken. Het is voor Hillegom daarom belangrijk, dat Leiden wel wordt aangesloten op de restwarmte van Rotterdam.’’