Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 januari 2021

Minder geld voor ODWH is mogelijk

Hillegom – De Omgevingsdienst West-Holland (ODWH) kan gemakkelijk bezuinigen op haar kosten.

Tijdens een presentatie van bestuurder Marlies Krul-Seen van de ODWH liet ze weten, dat 1% bezuinigen ‘haalbaar’ is voor de ODWH. Dat zou de gemeente 7.300 euro per jaar opleveren. Het is aan de gemeenteraadsleden, om later te bepalen of ze hiermee akkoord gaan of dat ze willen dat er voor bijvoorbeeld 5% of 10% op de ODWH wordt beknibbeld.

Krul-Seen liet weten, dat de ODWH de laatste jaren minder geld uitgeeft. Personeel is vertrokken en de ODWH is verhuist naar een kleiner en goedkoper pand. Het personeel heeft dat pand nog niet van binnen gezien, omdat deze ambtenaren allemaal thuis werken. De bestuurder opperde ook nog, dat Hillegom kan gaan werken met leges, zodat bepaalde uitvoeringstaken door de ODWH niet door de gemeente, maar door inwoners en ondernemers betaald worden. Krul-Seen: ,,Ik sluit niet uit dat we meer kunnen doen (aan bezuinigingen, red.). Maar ik houd liever wat geld over aan het eind van het jaar, dan dat we aan de voorkant dingen klem zetten.’’