Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 januari 2021

Overlast voor bewoners Losplaatsweg duurt voort

Noordwijk – Het ziet er naar uit, dat de bewoners van het woonwijkje aan de Losplaatsweg nog jaren last krijgen van het bedrijfspand tegenover hen. Dat bleek tijdens een raadsvergadering donderdagavond.

Enkele jaren geleden zetten de gemeente Noordwijk, projectontwikkelaar Van der Wiel Bouw en de heer Van Haarlem, eigenaar van het bedrijfspand, handtekeningen onder afspraken voor de bouw van zeven grondgebonden woningen. Ook werd het mogelijk gemaakt om 24 sociale woningen met een parkeergarage te realiseren op de plek van het bedrijfsverzamelgebouw. Raadslid Louis Koppel (GroenLinks) liet echter weten, dat hij van Van Haarlem gehoord had, dat deze man ‘tot zijn dood’ geen woningen wil bouwen en dat Van Haarlem daar ook zo over dacht, toen hij de documenten tekende.

Wethouder Theo Alkemade probeert nu met zowel Van der Wiel als Van Haarlem te praten, om te kijken of het alsnog mogelijk wordt om woningen te krijgen in plaats van het huidige bedrijfspand. Maar garanties kon Alkemade niet geven. ,,De vergunninghouder voor de 24 sociale woningen met parkeergarage kan niet worden gedwongen om van de vergunning gebruik te maken.’’