Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 januari 2021

Vrijwilligers verdringen werkenden

Noordwijk – Vrijwilligers zijn best bereid om gratis werkzaamheden uit te voeren, maar daarmee verdringen ze mensen die tot nu toe betaald worden voor dit soort diensten.

Gemeenteraadslid Rommie van Dokkum kaart deze problematiek aan bij het college van burgemeester en wethouders, bijvoorbeeld voor het onderhoud van de Engelse Tuin. ,,Het mag niet zo zijn, dat werkervaringsplaatsen en proefplaatsingen met behoud van uitkering, ten koste gaan van betaalde banen. Werken met behoud van uitkering zou tot een minimum moeten worden beperkt.’’

Ze wil weten van het college: ,,Worden er binnen onze gemeente voorwaarden gesteld aan proefplaatsingen met behoud van uitkering (bijvoorbeeld duur en uitzicht op dienstverband)? Indien bijstandsgerechtigden worden ondersteund door de gemeente bij het zoeken van vrijwilligerswerk of als een bijstandsgerechtigde meldt bij de gemeente dat hij/zij vrijwilligerswerk gaat doen, wordt dan ook een check uitgevoerd of verdringing aan de orde is?” Het college heeft enkele weken de tijd te reageren.