Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 januari 2021

Yes we can

Hillegom – De gemeente Hillegom gaat zich samen met Teylingen, Noordwijk en Lisse actief inzetten voor statiegeld op drankflessen en blikjes.

In 2018 sloot Hillegom zich al aan bij de ‘Statiegeldalliantie’, net als 140 andere organisaties, waaronder de Stichting Vrienden van het Overbosch in Voorhout. De partners van de Statiegeldalliantie willen een structurele oplossing voor de vervuiling van straten, bermen, stranden, rivieren en zeeën door plastic drankflessen en drankblikjes. Met de introductie van statiegeld zullen mensen eerder geneigd zijn om de flessen en blikjes in te leveren bij de supermarkt, in plaats van ze in de natuur te dumpen.

Dit jaar schenken de vier gemeenten speciaal aandacht aan de blikjesvervuiling met de actie ‘Statiegeld op blikjes, Yes We Can!’.