Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 februari 2021

Hoger geluksgevoel voor betere gezondheid

Noordwijk – Als mensen met klachten naar hulpverlenende instanties komen, wordt er gekeken wat er mis is. Maar dat kan ook anders; door je te richten op de dingen waar deze mensen goed in zijn, zorg je voor een hoger geluksgevoel. Mensen die zich gelukkiger voelen, hebben ook minder medicijnen nodig en dat scheelt weer in de kosten.

Woensdagavond kregen de gemeenteraadsleden te horen, dat er voortaan meer gebruik gemaakt gaat worden van ‘positieve psychologie’. Een ambtenaar gaf aan: ,,We proberen niet alleen te verbeteren, wat niet goed gaat. Maar kijken naar iemands krachten en proberen vanuit die insteek de ontwikkeling van die persoon te bevorderen.’’

Deze aanpak wordt ondersteund door meerdere welzijns- en belangenorganisaties in Noordwijk, zo bleek tijdens de vergadering.