Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 februari 2021

Investering gemeente voor komst familiekamers in appartementenhotel

Noordwijk – De vernieuwbouwplannen aan het Jan Kroonsplein gaan de gemeente ruim 1,5 miljoen euro kosten. Maar hierdoor verandert het ‘lelijkste plein van Nederland’ wel enorm. De Vomar wordt verplaatst naar de Maarten Kruytstraat en er komen 57 woningen, waarvan 30% in de sociale prijsklasse. Bovendien verschijnt er een groot appartementenhotel pal naast de Parallelboulevard, met 52 ‘familiekamers’, zodat de hotelier daar hele gezinnen voor hun vakantieverblijf kan gaan huisvesten.

Deze hoteleigenaar wordt ook de bezitter van de nog aan te leggen parkeergarage met 284 plaatsen en op het plein komt een mix van winkels, horeca en een museum. Waarom de gemeente moet bijlappen, werd ook duidelijk: Noordwijk gaat de oude Vomar kopen en slopen en moet onder meer zorgen voor het bouwrijp maken van de grond en de aanleg van de bestrating.

Wethouder Roberto ter Hark was enthousiast: ,,Noordwijk kan hier mooier van worden.’’ Er is nog geen exploitant voor het appartementenhotel, maar Ter Hark verwacht ‘met vertrouwen’, dat die belangstelling er na de coronacrisis zeker zal zijn.