Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 februari 2021

Vitaal sportpark blijft droom

Hillegom – Het college van burgemeester en wethouders stopt met het projectplan ‘Sport- en Ontmoetingspark Zanderij’. Dat laat wethouder Karin Hoekstra weten in een brief aan de gemeenteraad.

De coalitiepartijen spraken enkele jaren geleden af, te onderzoeken of de accommodatie van sportvereniging SDO een multifunctionele accommodatie kan worden voor sport (SDO, Jeu de Boules, handboogschieten) en welzijn (kinderopvang, buurt, jongeren). In zo’n ‘vitaal sportpark’ zou plaats zijn voor verbinding tussen mensen, dankzij sport en welzijn. Maar het project is volgens het college ‘niet haalbaar’.

Als redenen geeft ze aan, dat Solution wordt gerenoveerd en heringericht als multifunctioneel gebouw. Bovendien voorziet het huidige sportpark al in sport- en recreatief gebruik. De realisatie van zo’n vitaal sportpark zou 2,3 miljoen euro kosten, inclusief een Boulodrome (voor het jeu de boulen). Dat is volgens het college ‘risicovol gezien de aannames in het projectplan Sport- en Ontmoetingspark Zanderij voor wat betreft het ledenaantal en inzet van vrijwilligers bij onderhoud van de accommodatie.’ De komende tijd wil het college zich richten op het op orde brengen van de sportaccommodaties op sportpark de Zanderij. Vooral waar het gaat om de accommodatie voor korfbal en tafeltennis en het vinden van een passende wintervoorziening voor de jeu de boules.