Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2021

Bollenstreek blijft open voor bloementoeristen

Hillegom – Tijdens het bloeiseizoen zullen in de weekenden niet automatisch alle wegen worden afgesloten voor het verkeer. Dat liet burgemeester Arie van Erk donderdagavond weten tijdens de raadsvergadering. Hij reageerde op een vraag van VVD-raadslid Igor Buijck.

Vorig jaar kwamen veel mensen van buiten de Bollenstreek naar deze regio om, ondanks de coronapandemie, toch plaatjes te schieten van de bloeiende velden. Dat leidde tot afsluitingen van wegen voor al het verkeer. Van Erk gaf aan, dat het dit jaar anders gaat. ,,We gaan niet op voorhand alle binnenwegen afsluiten. We willen telers de kans geven handel te drijven en willen mensen de kans geven om fietsend en wandelend door de streek te gaan.’’

Mocht het erg druk worden, dan gaan verkeersregelaars eerst de auto’s weren, zodat langzaam verkeer nog wel door kan gaan.