Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2021

Pleidooi behoud voorgevel

Hillegom – De drie eenmansfracties D66, GroenLinks en Fractie Co Jansen hielden donderdagavond een pleidooi om de voorgevel van het historische Javapand te behouden.

Een eerste suggestie om de voorgevel te laten staan, als de rest van het gebouw gesloopt wordt, kreeg geen enkele steun van de overige partijen. Zij wezen op de hoge kosten en het gevaar dat die voorgevel alsnog instort. Hierop opperde raadslid Rory Semrek (D66) dat de voorgevel dan steen voor steen wordt afgebroken, zodat die voorgevel later weer opgebouwd kan worden.

Wethouder Anne de Jong stelde, dat de letters ‘JAVA’ behouden worden en dat er een boek uitgebracht wordt, waarin de historische waarde van het pand beschreven wordt. De overige partijen lijken niet enthousiast voor het idee om de Javavoorgevel te recyclen. Maar omdat de sloop pas dit najaar plaatsvindt, wordt hier in een toekomstige vergadering toch nog een keer over gesproken.