Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2021

Bonje tussen historische organisaties

Noordwijk – De besturen van het Genootschap Oud de Zilck en Noordwijkerhout van Toen (NoVaTo) distantiëren zich van het Museum Noordwijk.

Dat schrijven de voorzitters, Th. Van Gijlswijk (Oud de Zilck) en A. Bader (NoVaTo) in een brief aan de leden van de commissie Bestuur, Middelen en Economie. Zij zijn niet te spreken over het bericht dat het Genootschap Oud Noordwijk ‘een museum wil creëren, waarin het erfgoed van de vier kernen op een interactieve wijze wordt vertoond’.

De beide voorzitters stellen: ,,We hebben niet de intentie om een bijdrage aan het nieuwe museum te leveren, omdat dit als ondermijnend wordt zien voor de opkomst van geïnteresseerden ten aanzien van onze eigen inloopochtenden (Oud de Zilck) en/of museumbezoek (NoVaTo).’’