Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

Nieuwe regels voor minima-ondersteuning

Noordwijk – Met een ‘Totale Mens Aanpak’ wil de gemeente de minima beter ondersteunen en begeleiden. Voortaan moet er minder argwaan zijn richting de mensen met een minimum inkomen, wanneer ze komen aankloppen voor financiële steun. ,,Van georganiseerd wantrouwen willen we naar een systeem van verantwoord vertrouwen’’, zo noemde een ambtenaar het woensdagavond tijdens een commissievergadering.

Het huidige minimabeleid wordt op bepaalde zaken aangepast. Aan de ‘Doe Mee-regeling’ wordt onder meer een verjaardagscadeau voor kinderen toegevoegd, net als een computerregeling voor volwassenen. De gemeente gaat wel een vermogensgrens hanteren, wanneer minima een aanvraag indienen voor de aanschaf van witgoed of een computer. Wie meer dan 3.000 euro op de bankrekening heeft, moet meebetalen.

Met een directe en klantvriendelijkere aanpak, moeten de minima de komende jaren beter ondersteund worden. Waarbij mensen geholpen worden om uit de armoedeval te komen. De ambtenaar: ,,iedereen verdient een eerlijke kans in het leven, ongeacht het gezin waarin je opgroeit. Kinderamoede is een teken van intergenerationele armoede. Het zit deels in families en je kunt het van de ene op de andere generatie doorgeven, tenzij je er wat aan doet. Je moet investeren in die generatie om het patroon te doorbreken.’’