Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

Sociale woningbouw op locatie Harlekijn

Noordwijk – Het college van burgemeester en wethouders is van plan om sociale woningbouw te realiseren op het perceel van de voormalige basisschool Harlekijn (Ludolph Berkemeijerstraat 24a).

Dat liet wethouder Theo Alkemade woensdagavond weten tijdens een commissievergadering. Dat is ook de reden, waarom het college twee maanden geleden aankondigde, dat het pand gesloopt moet worden. VVD-raadslid Gerard Duijndam wilde weten, waarom het college dit gebouw niet verkoopt aan mensen, die van plan zijn om daar een kinderopvang in te realiseren.

Maar volgens Alkemade zijn die plannen niet concreet genoeg. ,,Het huidige gebouw is afgeschreven en voldoet niet aan de duurzaamheidseisen. Er is achterstallig onderhoud en we willen het slopen om geen onnodige onderhoudskosten te maken. De raad wil extra sociale woningen; op deze locatie zou dat kunnen. We willen dat met de woningstichting bekijken.’’ Onderzoek moet nog uitwijzen, of er inderdaad genoeg ruimte is om daar een aantal sociale woningen te kunnen realiseren. Niet ieder raadslid was enthousiast om op deze locatie sociale woningbouw te krijgen. Duijndam: ,,Plannen voor sociale woningbouw leiden tot ellenlange procedures. Dan krijg je de hele buurt tegen je en dat moet je echt niet willen. Ga voor die kinderopvang en bouw de sociale woningen elders.’’