Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

Mobiliteitshub voor Duin- en Bollenstreek

Noordwijk – Voortaan presenteert de Duin- en Bollenstreek zich bij ruimtelijke plannen als één front richting andere bestuursorganisaties. Op die manier hopen de bestuurders in deze regio, dat ze meer invloed krijgen ten opzichte van andere regio’s, zoals Amsterdam of het bestuursoverleg Katwijk-Leiden. Zo wordt er gewerkt aan een ‘mobiliteitshub’.

Donderdagavond bespraken de commissieleden de ‘Strategische Agenda Ruimte Duin- en Bollenstreek’. Hierin worden de krachten van deze streek naar voren gebracht. Dan gaat het om zaken als energie, economie, het toerisme en het feit dat de Bollenstreek onderdeel is van het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Wethouder Roberto ter Hark liet weten, dat met deze versterkte bestuurlijke samenwerking ook geprobeerd wordt om betere infrastructuur te krijgen. ,,De oost-westverbindingen zijn niet toereikend. We nemen de mogelijkheid voor een mobiliteitshub bij Hillegom op; daar komen verschillende vormen van mobiliteit bij elkaar; het Openbaar Vervoer, de auto en de fiets. Je kunt dan van het een op het andere mobiliteitsmogelijkhed stappen.’’