Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

Plusmaatje is succes

Hillegom – Een jaar geleden begon het ‘Plusmaatje in de Buurt’ project. Dit heeft positieve resultaten opgeleverd, zo is te lezen in een nieuwsbrief van het CJG.

Zes jongeren zetten zich in voor Plusmaatje in de Buurt. Zij zijn ervaringsdeskundige op het gebied van rouw en verlies, pesten, adoptie, schulden, seksualiteit en geloof. Als Maatje staan ze andere jongeren bij, die met vergelijkbare uitdagingen worstelen.

Deze Maatjes spreken dezelfde taal, begrijpen de problemen waar de doelgroep mee worstelt en kunnen op een laagdrempelige manier ondersteuning bieden naast de reguliere hulp. Maatje Micha heeft iemand daadwerkelijk kunnen helpen: ,,Er alleen al voor iemand zijn doet wonderen!’’ Het maatje praat met de betreffende hulpvragende jongere, maar ze ondernemen ook samen activiteiten en dat kweekt een vertrouwensband.