Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

Tramverbinding tussen Leiden en Noordwijk

Weer een optie

Noordwijk – De kans bestaat, dat er toch een ‘lightrail’ verbinding komt tussen Leiden, Katwijk en Noordwijk. Hiermee barst de discussie over de mogelijke komst van een trambaan weer open.

Dat liet Marco van de Esschert, senior strategisch adviseur van Holland Rijnland donderdagavond tijdens een commissievergadering weten. Hij reageerde hierbij op een vraag van GroenLinks-raadslid Cynthia Maan. In de toekomst moeten er 30.000 huizen bijkomen in deze regio en die woningen komen vooral ‘op de lijn Katwijk – Leiden – Alphen aan den Rijn’. Maar Holland Rijnland wil voor het vervoer van al die nieuwe inwoners ook gaan inzetten op extra openbaar vervoervoorzieningen.

Van de Esschert: ,,Een lightrailverbinding zou best op een wensenlijstje kunnen komen. We willen kijken welke vorm nodig is. Verschillende varianten gaan we niet uit de weg. Het bestaande (trein)spoor tussen Leiden en Alphen ligt op heel slappe grond. We zouden het spoor het liefst verdubbelen, maar dat gaat een heel kostbare zaak worden.’’ Zo’n lightrailverbinding zou goedkoper kunnen zijn. Uiteindelijk moeten bestuurders in deze regio hier een besluit over nemen.