Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

Mogelijk ‘dubbelbestemming’

Voor Jan Kroonsplein

Noordwijk – De gemeenteraadsleden lijken het definitieve besluit voor de manier waarop er op het Jan Kroonsplein gebouwd mag worden, nog even uit te stellen. Dat bleek tijdens de commissievergadering van donderdagavond.

Gemeenteraadslid Peter van Bockhove (Lijst Salman Noordwijk) stelde voor, om dat hele gebied een ‘dubbelbestemming’ te geven. Zodat in gebouwen zowel hotelappartementen als woningen worden toegestaan. Alle politieke partijen gaven vervolgens aan, welke bouwvariant voor het Jan Kroonsplein hun voorkeur heeft en de meningen liepen uiteen. Enkele partijen, zoals LSN, NZLokaal en D66 wilden dat de toekomstige gebouwen lager worden, PUUR, CDA en een meerderheid van de VVD zien graag dat er zoveel mogelijk (sociale) woningen komen, maar Bruisend Noordwijk en DOEN! zien juist graag de hotelappartementen verschijnen.

Raadslid Koppel (GroenLinks) pleitte ervoor, dat alle sociale woningen overgedragen worden aan de woningbouwcorporatie en zijn PvdA-collega Secker (PvdA) vroeg zich af, waarom alles zo volgebouwd moet worden ten koste van het huidige lege plein: ,,Wat nu beoogd wordt is een pleintje; moeten we daar alle moeite voor doen?’’ Wethouder Roberto ter Hark liet weten, dat hij voorstander is om te werken met dubbelbestemmingen. ,,Als de raad een keuze maakt voor die dubbelbestemming, gaan we op die basis een aanbestedingstraject voorbereiden.’’