Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 juni 2021

Volop plannen voor IKC Nieuwveen

Nieuwveen – De voorbereidingen voor het realiseren van een Integraal Kindcentrum (IKC) in Nieuwveen zijn in volle gang. Maar nog niet alles gaat van een leien dakje.

Het IKC Nieuwveen zal in ieder geval ruimte bieden aan de Nieuwveense basisschool De Veenvogel en kinderopvang en buitenschoolse opvang door Stichting Kinderopvang Liemeer, en mogelijk een sportfunctie. Het gemeentebestuur hoopt, dat het IKC een ‘bredere sociale functie voor het dorp’ zal krijgen. Dat kan door in het gebouw activiteiten met een ‘maatschappelijke rol’ te plaatsen, zoals een bibliotheek.

Als onderdeel van de IKC-plannen wil het gemeentebestuur van Nieuwkoop het zalencentrum De Ringkant vervangen door een sportfunctie bij het IKC Nieuwveen. Maar wethouder Gerben van Duin gaf donderdag tijdens een raadsvergadering aan, dat twee partijen van de Ringkant ‘’elkaar in de weg zitten’’. Hij gaf niet meer informatie, maar hoopt dat dit snel wordt opgelost.

In totaal buigt het gemeentebestuur van Nieuwkoop zich over vier mogelijke varianten voor het IKC. Een alternatief plan van enkele inwoners, met de naam ‘Nieuwerveen’, wordt door het gemeentebestuur ook serieus bekeken. Volgens dit plan komt het IKC dan op de locatie van de Stichting St. Nicolaas Hoeve en voetbalvereniging Nicolaas Boys aan de W.P. Speelmanweg. Waarbij onderwijs, sport en verenigingsleven worden samengevoegd. De kosten van het IKC kunnen dan (deels) worden terugverdiend met woningbouw, zo is de gedachte.

De gemeenteraad moet volgende week besluiten, of 500.000 euro opzij gezet kan worden om vier mogelijkheden voor de komst van een IKC te onderzoeken. Het gemeentebestuur wil actief met inwoners van Nieuwkoop gaan overleggen om te kijken, waar de voorkeur van de bewoners zelf naar uit gaat.