Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 juni 2021

Wet tegen hossen en dansen

Noordwijk – De gemeenteraad stemde dinsdagavond in met een verbod op geluidsapparatuur en muziekinstrumenten op het strand tussen de paviljoens B.E.A.C.H. en Witsand.

Raadslid Louis Koppel (GroenLinks) stelde, dat ‘de combinatie Covid-19 en geluid’ nieuw waren voor hem. Maar burgemeester Wendy Verkleij liet weten, dat opzwepende muziek kan leiden tot dansen en hossen. En dat daardoor de anderhalve meter afstand niet nageleefd wordt.

Als er langere tijd sprake is van het handhaven van anderhalve meter afstand op het strand, wordt deze verordening weer ‘ontkracht’, zo gaf de burgemeester aan.